S A C G
Swedish Anti-Counterfeiting Group

Aktuellt

Artiklar & Seminarier

World Anti-Counterfeiting Day

5 juni 2014 är World Anti-Counterfeiting Day. FN:s byrå mot brott och narkotika (UNODC) har i samband med uppmärksammandet av dagen lanserat en ny broschyr för konsumenter i syfte att främja medvetenheten om kopplingen mellan förfalskningar (piratkopior) och organiserad brottslighet. Broschyren tar hänsyn till den unika ställning konsumenter har i förhållande till att skapa förändring genom sina val och beteenden. I broschyren lyfter man bl.a. fram att dagens handel med piratkopior har kommit att utgöra en väsentlig del av den internationella organiserade brottsligheten och framförallt finanseringen av den. Vidare beskriver man även ytterligare allvarliga konsekvenser av handeln med piratkopior, såsom arbetskraftsexploatering och miljöförstöring.

Broschyren hittar du här

BranschnyheterSACG