S A C G
Swedish Anti-Counterfeiting Group

Aktuellt

Artiklar & Seminarier

Seminarium "Att köpa en piratkopia – harmlöst eller riskfyllt?"


Den 11 december 2018 kl. 16.00 – 17.30 med efterföljande glöggmingel hos Synch

 

Välkommen till seminarium med SACG där vi kommer lyssna till advokat Ann-Charlotte Söderlund Björk på temat ”Att köpa en piratkopia – harmlöst eller riskfyllt?” och Måns Sjöstrand, Head of IP Daniel Wellington om ”Piratkopiering – digitala marknadsplatser och bakomliggande kriminella nätverk.”

 

Piratkopiering förknippas traditionellt med att köpa dåliga Ray Ban-kopior i Thailand, eller en Gucci-väska med felstavat märkesnamn. Det har länge varit förknippat med småskalig gatuverksamhet och ett ’bedrägeri’ som köparen varit väl införstådd med; kort och gott något ganska harmlöst. Men de senaste åren har tonläget skärpts och piratkopiering är inte längre bara ett problem för producenterna utan faktiskt också för konsumenterna.

Piratkopiering är idag en mycket mer utbredd företeelse än bara gatuförsäljare i Asien eller Sydeuropa som säljer dåliga plagiat av märkesvaror. Det är en industri som sträcker sig över i stort sett alla branscher, som omsätter många miljarder kronor årligen och som har engagemang i organiserad brottslighet. Förr kanske konsumenten var medveten om att hen köpte en piratkopia, men så är det inte längre idag. För konsumenter innebär detta en stor risk, eftersom också vardagsvaror som matvaror, skönhetsprodukter, leksaker, alkohol, reservdelar, läkemedel – ja allt som går att sälja – piratkopieras.  

Hur ser verkligheten ut idag med piratkopior? Vilka ligger bakom? Vad får du egentligen för pengarna – och vad finansierar du?

 

16.00 Seminarium

Välkommen

Sara Sparring, ordförande SACG (Synch)

 

”Att köpa en piratkopia – harmlöst eller riskfyllt?”

Ann-Charlotte Söderlund Björk, hedersmedlem SACG (GOZZO Advokater)

”Piratkopiering – digitala marknadsplatser och bakomliggande kriminella nätverk”

Måns Sjöstrand, styrelseledamot SACG (Head of IP Daniel Wellington)

 

17.30 Glöggmingel och informella diskussioner

Datum: 11 december 2018 kl. 16.00 – 17.30 (med efterföljande glöggmingel)

Plats: Synch, Birger Jarlsgatan 6 (våning 8), 114 34 Stockholm

Deltagaravgift: Deltagande i seminariet faktureras 450 kr av SACG i efterskott.

Anmälan: görs senast den 7 december 2018 till klubbmästare Linn Rosengård på linn.rosengard@sfstudios.se.


Hantering av dina personuppgifter

I enlighet med den nya Dataskyddslagstiftningen vill vi informera dig om hur vi hanterar personuppgifter inom ramen för SACG:s verksamhet.

Du finns med din mailadress med i vårt register för utskick av information och därför hanterar och sparar vi din mailadress. Mailadressen används för att skicka dig olika former av inbjudningar till våra events och eventuell annan information från SACG som vi tror kan intressera dig samt för att hantera ditt medlemskap. Annan information vi har om dig kan vara din arbetstitel, namnet på ditt företag, eller annan information som vi fått genom dig eller genom offentligt tillgänglig information. Din mailadress används inte för andra ändamål och lämnas inte ut till någon annan part. Du kan när som helst be att få din mailadress struken genom att meddela detta i svarsmail till info@sacg.org.

 

Sara SparringComment